MENU
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ТОРГОВИЙ ДІМ "ШПОЛААГРО" » Борошно власного виробництва » Кукурудзяне борошно » Кукурудзяне борошно (Пропонуємо)
Кукурудзяне борошно
olga_pДата: Четвер, 26.03.2015, 15:09 | Повідомлення # 1
АДМИН
Група: Администраторы
Повідомлень: 6
Репутація: 0
Статус: Offline



Кукурудзяне борошно

Кукурудзяне борошно - продукт «широкого профілю». Завдяки своїм численним корисним властивостям, вона удостоюється високих оцінок не тільки від дієтологів і кулінарів, але також від рибалок, пекарів і косметологів.

Кукурудзяне борошно являє собою поживний продукт, який отримують шляхом перемелювання кукурудзяних зерен. Вона прийшла до нас з-за океану, а саме з територій Південної Америки, де в давнину її активно застосовували племена ацтеків і майя. Відомо, що головним зерновим «скарбом» ацтеків була кукурудза, тому і хліб тут випікали НЕ пшеничний і не житній, а кукурудзяний.

В Європу даний продукт потрапив тільки в XVII столітті. Сьогодні відомі два його різновиди - кукурудзяна мука дрібного і грубого помелу. З першого типу продукту хліб виходить більш ніжний і як би пишний (так як в процесі випікання тісто краще піднімається), а з другого - хліб злегка зернистий і в той же час більш щільний і розсипчастий. До речі, самої якісної вважається та мука, яку перемелюють з твердих сортів кукурудзи.

Цей продукт тонкого помелу також активно використовується в кондитерському мистецтві, головним чином випічці. Присутність кукурудзяного борошна в тісті дозволяє в кінцевому підсумку насолоджуватися ароматним виробом повітряної розсипчастою текстури з легким присмаком маїсу. Цей різновид борошна також нерідко додають у житній або пшеничний хліб (правда, в досить скромних кількостях) для надання йому більш цікавого присмаку. А ось кукурудзяне борошно грубого помелу використовують переважно тільки в хлібному і макаронному виробництвах. Дана продукція за своїми споживчими властивостями вважається дуже корисною для травної системи.

Кукурудзяне борошно є основним інгредієнтом багатьох національних страв, зокрема каш. Так, у Румунії, Молдові та на деяких територіях Кавказу жоден званий обід або вечеря не обходиться без апетитною мамалиги - юшки, приготовленої на основі кукурудзяного борошна грубого помелу. У більшості регіонів це блюдо готується практично за однією рецептурою з деякими незначними відмінностями. Серед інших національних страв із кукурудзяного борошна можна назвати італійську поленту, традиційну мексиканську коржик тортилью, африканську кашу УГАЛІ і карпатський бануш. А для дітей, які не люблять каші, кмітливі кулінари зметикували корисні кукурудзяні чіпси.

Даний продукт, як і будь-який інший, може бути різної якості. Справжньою кукурудзяній муці притаманний приємний жовтуватий відтінок, і вона трохи крупніше пшеничного борошна. Купуючи цей поживний продукт потрібно добре оглянути цілісність його упаковки: якщо десь вона буде розірвана, то продукт вже може бути зіпсованим через можливе потрапляння в нього різних хвороботворних мікробів. Термін зберігання кукурудзяного борошна в 2 рази довше, ніж у звичайній пшеничного. Тримати цей продукт потрібно в сухому і темному місці з хорошою вентиляцією повітря.

До речі, кукурудзяна мука популярна не тільки серед любителів дієтичної їжі, але і в колі любителів риболовлі. Останні використовують її як ефективну приманку: біла річкова риба клює на кукурудзяне борошно не гірше, ніж на горохову. Крім того, зародки зерен, які в процесі помелу відокремлюються від плодової маси, застосовуються у виробництві пива і ковбас.

Склад і корисні властивості кукурудзяної муки.

Цей різновид борошна за своєю поживністю на голову вище від пшеничного і будь-який інший борошна. Вона багата білками і вуглеводами, харчовими волокнами, вітамінами Е, РР і групи В, а також провітаміном А. З мінералів пальму першості у складі кукурудзяного борошна утримують фосфор, калій і магній; крім цих елементів, тут також є марганець, залізо, цинк, кальцій, мідь.
Регулярне вживання продуктів з кукурудзяного борошна сприяє відновленню діяльності ШКТ і нормалізації їх внутрішньої мікрофлори. Незважаючи на те, що борошно з маїсових зерен відрізняється більш високим індексом калорійності, жирності і кислотності, все ж вона володіє «здатністю» знижувати рівень холестерину в організмі і покращувати здоров'я судин. Тому страви і продукти на її основі повинні бути присутніми в раціоні всіх, хто нарікає на проблеми серцево-судинного характеру. Вчені довели, що кукурудзяна мука є відмінним продуктом при недокрів'ї, так як вона нормалізує кровообіг, робить судини еластичнішими і сприяє уповільненню процесів старіння. Крім цього, цей продукт має сечогінні властивостістимулює перистальтику кишечника і виділення жовчі і навіть чудово зміцнює зуби. А присутність у складі борошна з маїсу дійсно величезних запасів білка робить її практично незамінним живильним продуктом в меню вегетаріанців.

Кукурудзяний хліб вважається кращою їжею не тільки для людей з розладами шлунка, але і для пацієнтів з діагнозом «туберкульоз». Їжа на основі кукурудзяного борошна також «прописується» в постійному раціоні діабетиків (вуглеводи, що містяться в цьому продукті, нормалізують кількість цукру) і тих, хто страждає захворюваннями ЦНС, зокрема поліомієлітом або епілепсією.

Цей продукт славиться не тільки дієтичними властивостями, але і косметичними. Маска з кукурудзяного борошна, яка наноситься на обличчя, дарує шкірі молодість і здоровий блиск. Робиться це чудодійний засіб швидко і дуже просто. 2 ст. л. борошна збивають з яєчним білком до утворення повітряної піни. Одержаний натуральний «крем» наносять на шкіру обличчя за допомогою ватного тампона на 20 хвилин, після чого його змивають.

З питань реалізаціЇ борошна звертейтесь за тел. +38-067-474-03-61 Олена
 
ТОРГОВИЙ ДІМ "ШПОЛААГРО" » Борошно власного виробництва » Кукурудзяне борошно » Кукурудзяне борошно (Пропонуємо)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: